Edirne'de Tarımsal Araştırma Enstitüsü uygulama arazisindeki 10 dekar alana yaklaşık 20 bin lavanta fidesi dikildi.
Edirne'de yaklaşık 20 bin lavanta fidesi dikildi. Karaağaç mahallesi Tarımsal Araştırma Enstitüsü uygulama arazisinde düzenlenen lavanta dikim etkinliğinde konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir, Trakya çiftçisinin tarımı en iyi şekilde yaptığını belirtti.
Kentin tarım konusunda Türkiye'nin en önemli illerinden olduğunu ifade eden Özdemir, ''Biliyorsunuz, çeltiği, ayçiçeğini en iyi eken biçen bölgemiz Edirne ve Trakya. Bize alternatif ürünlerle ilgili bazı talepler olmuştu. Bunlarla ilgili araştırmalar yapıldı. Lavanta bölgemizde çok iyi şekilde yetişebilecek bir ürün. Ekonomik anlamda da şu anda en fazla gelir getiren ürünlerinden biri. Bu nedenle bölgemizde ekimlerine başlıyoruz. İnşallah 10 yıl içinde ülkemizde çok daha önemli yerlere gelecek. Bu konuda zaten araştırma merkezimiz gerekli çalışmaları yapıyor.'' dedi.
Vali Özdemir, vatandaşların lavantaya büyük ilgi göstereceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.
Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Adnan Tülek de Bulgaristan ile iş birliği içinde olduklarını, oradaki enstitüde üretilen çeşitleri temin edip üretimini yaptıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından Vali Özdemir, ilk lavanta fidesini dikerek Edirne için hayırlı olmasını diledi.
Yazın hasat ediliyor
Toprak yönünden seçici olmayan lavanta, uçucu yağı işlenerek kozmetik ve parfüm sanayinde kullanılıyor, ilaç sanayinde de tercih ediliyor.
İklim ve toprak koşullarına, rakıma göre lavanta yaz aylarında tam çiçeklenme evresine ulaşıyor ve hasat ediliyor.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->
Tarım ve hayvancılığa can suyu olan Kars ile Ardahan'daki...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III...
Devamını Oku ->
Gıda sektöründe uygunsuzluğa geçit vermeyen ekipler Mersin’de su ...
Devamını Oku ->
Antalya'da, "Sürdürülebilirlik Akademisi"nin ilk eğitim programı...
Devamını Oku ->
Diyarbakır yaban hayvanları için şefkat dolu bir merkeze sahip....
Devamını Oku ->