Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesi Kadıoğlu çiftliği mahallesi sakinlerinin sera kurma hayalleri İl Müdürlüğünün de destekleriyle gerçek oldu.
Haber: Erdem BAĞCI - KAHRAMANMARAŞ İl Enformasyon
Kamera: Muhammed AKGÜN
Yıllar önce Antalya'daki seralarda işçilik yaparak geçimini sağlayan bir girişimcinin seracılık Kahramanmaraş'ta neden olmasın diyerek girdiği serüvende başarıya ulaşıldı.
Türkoğlu İlçesi Kadıoğlu çiftliği mahallesinde iki köyde 10 dekarlık alanda başlayan seracılık faaliyetleri İl, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün destekleriyle 300 dekar alanda yapılır hale geldi.
Türkiye'nin dört bir yanına yetiştirdikleri ürünleri gönderen çiftçiler ise durumdan oldukça memnun. Kadıoğlu Çiftliği mahallesinde seracılık yapan Abdurrahman Tosun, 12 yıldır seracılıkla uğraştıklarını ve çok mutlu olduğunu ifade etti.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->
Tarım ve hayvancılığa can suyu olan Kars ile Ardahan'daki...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III...
Devamını Oku ->
Gıda sektöründe uygunsuzluğa geçit vermeyen ekipler Mersin’de su ...
Devamını Oku ->
Antalya'da, "Sürdürülebilirlik Akademisi"nin ilk eğitim programı...
Devamını Oku ->
Diyarbakır yaban hayvanları için şefkat dolu bir merkeze sahip....
Devamını Oku ->