13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması jürisi toplandı

30 March Thursday, 2023
13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışmasında ödüllerin belirlendiği jüri toplantısı yapıldı. Bu yıl jüriye onur üyesi olarak Coşkun Aral ve Reha Bilir katıldı.
13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması jürisi toplandı
Haber: Cem BAYAN
Kamera: Mustafa COŞKUN - Tolga URUN
Fotoğraf: İbrahim BAĞCI


Fotoğraf severlerin her yıl heyecanla beklediği ve bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışmasında jüri üyeleri bir araya geldi. Bu yıl “Sen üret yeter” temasına sahip yarışmaya katılan 6 bin 635 fotoğrafı tek tek değerlendirdi.

Yarışmaya ev sahipliği yapan Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığında toplanan jüri üyeleri ödüle layık fotoğrafları seçti.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, yarışmanın gelecekte daha da genişleyeceğini belirti. Başkan Çolakoğlu “Bu işin çok daha farklı bir noktaya geleceğini, Denizbank’ın daha farklı katkılar sağlayacağını düşünerek, uluslararası bir seviyeye geleceğini inanıyorum.” dedi.

Toplantıya bu yıl onur jürileri olarak fotoğraf sanatçıları Coşkun Aral ve Reha Bilir de katıldı. Daha önce de yarışmada jüri üyesi olan Aral, bu etkinliklerin gençlere tarımın, ormanın tanıtılmasında büyük rol oynadığını vurgulayarak şunları söyledi: “Benim için onur verici bir katılım. Çünkü ülkemiz tarımda dünyada ilkleri, ormanda da sayılı orman varlığına sahip bir coğrafyada. Böyle bir coğrafyanın insanı özellikle gençliğin kendi etrafında olup bitenleri, ormanlarından üretim sistemlerini tanıması için müthiş bir fırsat. Fotoğrafla bu zenginlikler aktarıldığı zaman çok geniş kitlelere yayılır. Ayrıca gençlerimizin bu meslekte, tarıma ormana bakışı için bir özgüvene ihtiyacı var ve fotoğrafla bu sağlanabilir.”

Aynı zamanda Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu Sergi Salonu Yöneticisi de olan Bilir, yarışmanın uluslararası boyuta taşınması gerektiğine dikkat çekti. Bilir “Fotoğraf sanatına gönül verenler uzunca bir süre boyunca bu yarışmaya hazırlanmış. Gelen fotoğrafların kalitesi bunu gösteriyor. Bu yarışma ülkemiz adına fotoğraf sanatına gösterilen değerin bir göstergesi.  Bu önemli. Ülkemizin tanıtımı açısından uluslararası alanda da bu fotoğraf yarışmasının geliştirilmesini ve sesimizin duyulmasını arzuluyorum.” şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Denizbank’ın iş birliği ile gerçekleşen yarışmanın sonuçları Nisan ayı içerisinde kamuoyu ile paylaşılacak.
tarım orman insan fotoğraf yarışması coşkun aral eğitim yayın ödül