Türkiye Un Sanayicileri Başkanı (TUSAF) Eren Günhan Ulusoy, Türkiye'nin 2017 un ihracatı hedefinin 1,2 milyar dolar olduğunu bildirdi.
Türkiye Un Sanayicileri Başkanı Eren Günhan Ulusoy un ihracatında Türkiye hedefinin 1,2 milyar dolar olduğunu söyledi.
2016 yılında yaklaşık 1,1 milyar dolar değerinde 3,5 milyon ton un ihracatının gerçekleştirildiğini ifade eden Ulusoy, unda en önemli pazarların Irak, Suriye ve Sudan olduğunu söyledi.
Geçen yıl Uzakdoğu'dan Afrika'ya, Ortadoğu'dan Amerika'ya kadar tüm kıtalarda 100'den fazla ülkeye ihracat yapıldığına işaret etti.
Ulusoy," Türk sanayicisi ABD'ye bile un sattı. ABD pazarına girmek önemli, çünkü ABD de çok önemli bir buğday üreticisi. Dünyanın 4'üncü büyük buğday üreticisi olmasına rağmen ABD pazarına Türk ununu sokmayı başardı." Dedi. Ulusoy, Türkiye'nin un ihracatında dünya birincisi olduğunu ve dünyaya ihraç edilen unun yüzde 30'unu gerçekleştirdiğini kaydetti.
Türkiye'de un sektöründe şu anda yaklaşık 700 firma bulunduğunu, bu firmaların yıllık 18 milyar liralık hasılaya ulaştığını anlatan Ulusoy, tarımsal hasılanın 160 milyar lira olduğu düşünüldüğü zaman un sanayinin çok önemli olduğunun görülebileceğini söyledi.
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->
İzmir'in Ödemiş ilçesinde patateste hem hasat hem de ekim mesaisi...
Devamını Oku ->
Van'ın Tuşba ilçesinde devlet desteğiyle besiciliğe başlayan...
Devamını Oku ->