Muğla'nın Fethiye ilçesinde 5. Arıcılık ve Çam Balı Kongresi düzenlendi. 21 Ülkeden yaklaşık 2 bin arıcıya ev sahipliği yapan kongreye ilgi büyüktü.
Muğla, 5. Arıcılık ve Çam Balı Kongresi’ne ev sahipliği yaptı. Uluslararası çapta düzenlenen kongreye, 21 ülkeden temsilci katıldı.
Kongreye Muğla Valisi Amir Çiçek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Volkan Mutlu Coşkun, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim Özcan, Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı ve Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin ile çok sayıda arıcı katıldı.
Muğla Valisi Amir Çiçek, kongre sonucunda hazırlanacak bildirinin üniversitelere, bakanlıklara ve tüm uygulayıcılara gönderileceğini ifade etti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Volkan Mutlu Coşkun ise Anadolu’nun kendine özgü iklimi ve bitki örtüsü olması sebebiyle arıcılığa uygun bir ekolojiye sahip olduğunu söyledi.
Muğla’nın ülke arıcılığında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin de kongreye 21 ülkeden yaklaşık 2 bin kişinin katıldığını ifade etti.
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->
İzmir'in Ödemiş ilçesinde patateste hem hasat hem de ekim mesaisi...
Devamını Oku ->
Van'ın Tuşba ilçesinde devlet desteğiyle besiciliğe başlayan...
Devamını Oku ->