Muğla'da Kırsal Kalkınmayı Yatırımlarını Desteklenmesi Programı kapsamında gerçekleştiren ekonomik yatırımlar, hibe sözleşmesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Muğla'da düzenlenen hibe sözleşmesi bilgilendirme toplantısına Muğla Valisi Vali Amir Çiçek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şakir Fırat Erkal ve proje yatırımcıları katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Çiçek, Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı'nın 11'inci etabı kapsamında bakanlıkça onaylanan Muğla genelindeki 78 projenin, toplamda 63 milyon 626 bin 335 lira hibe almaya hak kazandığını belirtti.
Vali Çiçek sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Bu projelerin toplam tutarı 63 milyon 626 bin 355 lira olup; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca verilecek olan hibe tutarı 29 milyon 736 bin 24 liradır. 2006-2016 yılları arasında yani 1. etaptan 10 etap dâhil olmak üzere için 88 adet proje desteklenmiş ve 40 milyon 390 bin 730 liralık yatırım gerçekleşmiştir. Bu projelere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının vermiş olduğu hibe tutarı 17 milyon 572 bin 791 liradır. Bu güne kadar yapılan bu yatırımlarda 2 bin 436 kişiye istihdam sağlanmıştır. Bu yıl ise 11. etapta 78 proje desteklenecek Muğla için büyük bir adım atılacaktır"
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Fırat Erkal ise 11. etap projelerinin Muğla ekonomisine büyük katkısı olacağını belirterek Muğla'da 442 kişiye iş imkanı sağlayacağını söyledi.
Erkal, 78 projenin hayata geçmesiyle Muğla ve ülke tarımına fayda sağlayacağını ve getirdiği iş imkanı sayesinde bir çok aileye geçim kaynağı olacağını belirtti.
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->
İzmir'in Ödemiş ilçesinde patateste hem hasat hem de ekim mesaisi...
Devamını Oku ->
Van'ın Tuşba ilçesinde devlet desteğiyle besiciliğe başlayan...
Devamını Oku ->