Kahramanmaraş\'ta 18 yıl sonra su tutulmaya başlanan Adatepe Barajı, sulu tarıma geçecek bölge çiftçisine ürün çeşitliliği açısından umut oldu.
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Göksun Çayı üzerinde 1995 yılında yapımına başlanarak sulama amaçlı projelendirilen Adatepe Barajı, Afşin, Elbistan ve Göksun'da bulunan 315 bin dönüm arazinin sulanmasını sağlayacak.
Tarım sektörüne ivme kazandırması ve 35 yerleşim birimini sulu tarıma kavuşturması planlanan baraj, yaklaşık 75 bin kişiye de istihdam sağlayacak. Cazibesiyle 315 bin 540 dekar alanı sulayacak barajın, yapılacak terfi uygulamalarıyla 392 bin 880 dekar alanı sulaması hedefleniyor. Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak baraj, toprağa can çiftçiye de ürün verecek.
“Sulu tarımla ürün çeşidi artacak”
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiroğlu, Adatepe Barajı ile hayata geçirilen sulama projesinin bölge çiftçisi için önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Emiroğlu, "Bölgemiz Türkiye'de çerezlik ayçiçeği yetiştiriciliğinde önde gelen yerler arasında bulunuyor. Aynı zamanda hububat tarımı bakımından da verimli olan bölge. Yaklaşık 400 bin dekarlık alanın sulamaya açılmasıyla verimde ciddi anlamda artışlar olacak. Bölgede kışlık sebze ve domates yetiştiriciliği yapılıyor. Sulu tarımın uygulanmasıyla ürün çeşidi artacak" diye konuştu.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->