Adıyaman'daki buğday ekili alanlarda süne ile biyolojik mücadele kapsamında doğaya 120 bin faydalı böcek yumurtası bırakıldı.
Türkiye'de 2004 yılından itibaren süne zararlısı ile mücadele ve doğal dengeyi sağlamak amacıyla sivrisineğe benzer "trissolcus" isimli faydalı böcekler üretilerek doğaya bırakılıyor.
Süne ile biyolojik mücadelede kullanılan faydalı böcekler, süne yumurtalarının içine kendi yumurtalarını bırakarak hem sayılarını artırıyor hem de sayısını azalttıkları sünelerin hububata vereceği zararı önlüyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verilerine göre, 2014 yılında faydalı böcekler sayesinde ekonomiye 9,2 milyon dolar kazandırılırken, havaların ısınmasıyla Adıyaman'da faydalı böceklerin buğday tarlalarındaki nöbeti başladı.
Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan yaptığı açıklamada, 2004 yılına kadar süne ile mücadelede uçakla ilaçlama yapıldığını belirtti.
Türkiye genelinde bu yıl gerçekleşen yağışların rekoltenin yükselmesini sağlayacağını vurgulayan Alan, çiftçilerden süne ile mücadelede yer almalarını istedi.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->