Adıyaman’da kantin çalışanlarına hijyen eğitimi ve gıda denetim seferberliği

21 February Friday, 2020
Adıyaman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Hijyen Eğitimi” konulu eğitim Adıyaman Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Adıyaman’da kantin çalışanlarına hijyen eğitimi ve gıda denetim seferberliği İl Sağlık Müdürlüğünden ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden destek alınarak düzenlenen eğitimin açılış konuşmasını Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Beyhan Özer yaptı. Özer tüm kantin çalışanlarının bu eğitimi almalarının önemine vurgu yaptı ve Adıyaman Kantinciler Derneğinin işbirliği ile eğitimlerin devam edeceğini duyurdu.

Etkinlik kapsamında; Gıda ve Yem Şubesinde görevli Gıda Mühendisi Derya Arıcı  “Okul Kantinlerinde Çalışan Personelin Eğitimi”, İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Dr. Mustafa Çavaş “Gıda Kaynaklı Hastalık ve Zehirlenmeler” ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli İl Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Aslıhan Bazm “Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar” konusunda eğitim verdi.

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 İl Müdürlüğü ve illere bağlı yetkilendirilmiş İlçe Müdürlüklerince başlatılan “Gıda Denetim Seferberliği” çerçevesinde Adıyaman’da denetimler başladı. Tarım ve Orman İl Müdürü Adil Alan; sırasıyla süt sektörü, et ürünleri sektörü, ekmek ve unlu mamuller, kasap ve şarküteri, market, okul kantin ve yemekhaneleri, lokanta, fastfood ve dönercilerin denetleneceğini söyledi.