NASA tarafından astronotların beslenmesinde kullanılan ''kinoa'', Ağrı çiftçisinin umudu oldu.
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından astronotların beslenmesinde kullanılan kinoanın Ağrı'da ekim alanı genişletilecek.
Ağrı'nın Tutak, Doğubayazıt ve Hamur ilçelerinde toplam 340 dekarlık alanda deneme amaçlı ekilen kinoa, olumlu sonuçlar alınınca bölge çiftçisine umut oldu.
Ağrı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Engin yöredeki kinoa deneme üretimlerinde başarılı sonuçlar elde ettiklerini ifade etti. Engin, "Kinoa normalde bulgur ve pirinç gibi tüketilen bir bitki. Ülkemizde farklı bölgelerde ekimi yapılmakta. Bulgur ve pirince göre gelir anlamında getirisi yüksek olduğu için çiftçilerimizle yoğun bir çalışmamız var. Çiftçiye ciddi bir kaynak olacak" dedi.
Kinoanın pazarlanması konusunda da çalışmaların devam ettiğini dile getiren Engin, "Çiftçilerin desteği ile 340 dekarlık kinoa ekim alanını genişleteceğiz. Yöremizde iklim ve koşullar kinoa üretimine müsait. Bu nedenle uzman arkadaşlarımız sahada ciddi çalışmalar yapıyor." diye konuştu.
Çiftçilerden Abdullah Öztürk ise kinoanın yeni bir ürün olduğunu ve zamanla yaygınlaşacağını söyledi. Öztürk, kinoanın diğer tahıllara oranla yağ ve protein oranının daha yüksek olduğuna işaret etti.
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, “Altındaneler Toprakla...
Devamını Oku ->
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"nin hibe desteğinden...
Devamını Oku ->
İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretilen yavru sazan balıkları, iç...
Devamını Oku ->
İzmir Kınık Organize Tarım Bölgesi'nde oluşturulacak yüksek...
Devamını Oku ->
Bursa’da, işitme engelli bireylerin kamu hizmetlere erişimini...
Devamını Oku ->
Yağışların yaz aylarının sonlarına kadar etkili olması bazı...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da yaban hayatının desteklenmesi ve biyolojik mücadele...
Devamını Oku ->