Aksaray’da şap çalışması

09 October Wednesday, 2019
Hayvancılık sektöründe ölüm ve hastalıkların önüne geçilmesi, verim ve kalitenin artırılması amacıyla hayvanlara uygulanan şap aşılaması başladı.
Aksaray’da şap çalışması Aksaray’da hayvanlara şap aşılama çalışması başladı.

Aşılama çalışmalarıyla ilde ölüm ve hastalığı önüne geçilip, verim ve kalite artırılacak.

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav “Bakanlığımızın hayvan hastalıkları ile mücadele programı kapsamında ilimizde hayvan hastalıkları ile ilgili aşılamalar yapılmakta. 2 Eylül’de şap aşılaması başladı. Buradaki amacımız ve hedefimiz 300 bin büyükbaş hayvanın tamamını aşılamak. Şu anda aşılama çalışmalarımız titizlikle yaklaşık 35 personelimiz ve 10 aracımızla devam ediyor. Ekiplerimiz araziye köy köy, belde belde çıkıyorlar ve büyükbaş hayvanların tamamını aşılıyorlar. Aşılama yaptırmayan işletmelere önce uyarı yapıyorlar, sonra yaptırmazsa idari işlem yapıyorlar. İdari işlem de 7 bin lira civarında cezası var. Bu ceza işletme başına daha da arttı. Biz bu cezayı vatandaşlarımıza uygulamak istemiyoruz. Ama tabii aşılamayı da yapmamız gerekiyor. Çünkü şap aşısında amacımız, hedefimiz yüzde yüz. Yüzde yüz yapmadığımız zaman sıkıntı içerisindeyiz” diye konuştu.” dedi.

Aksaray tarımsal üretimde ve hayvan sayısı bakımından Türkiye’de ilk 10 il içerisinde yer alıyor. İlde 300 bin adet büyükbaş ve 750 bin adet de küçükbaş hayvan var.
 
Aksaray hayvan şap aşı