Türkiye'nin en önemli yonca üretim merkezlerinden biri olan Aksaray'da, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 30 artışla 260 bin ton yonca üretildi.
Aksaray merkeze bağlı Yenikent ve Sultanhanı beldelerinde daha çok olmak üzere üretilen yonca, çiftçilerin en önemli geçim kaynaklarından birini oluşturuyor.
Yılda 5 kez biçilen zengin protein yapısına sahip yonca, daha çok şampiyon atların yetiştirildiği haralara gönderiliyor. Ortadoğu ülkelerinden de talep görmeye başlayan Aksaray yoncası, geçen yıl yüzde 32 artışla 260 bin ton üretildi.
Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin KOÇAK, ilin en önemli geçim kaynaklarından birinin tarım olduğunu söyledi.
Koçak, çiftçilerin yoncalarını büyük zahmetlerle yılda 5 kez biçtiğini belirterek, bu hayli olumsuz şartlarda yetiştirilen yoncanın İstanbul'daki jokey kulüplerine gönderildiğini ifade etti.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Şırnak'ta bal üreten Yusuf Göktepe, geçen yıl Paris'te "Altın...
Devamını Oku ->
Kışın çetin geçtiği Doğu Anadolu’da besiciler, dondurucu...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın dairesi Başkanlığının...
Devamını Oku ->