Alabalık tesisleri büyüyor kaliteli üretim artıyor

26 February Friday, 2021
Iğdır’da kurulan kuluçkahanelerle alabalık üretiminin arttırılması hedefleniyor.
Alabalık tesisleri büyüyor kaliteli üretim artıyor Haber: Iğdır İl Enformasyon

Tesisler denetleniyor, alabalık üretiminde kalite artıyor.

Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü su ürünleri ekipleri alabalık tesislerini ve kuluçkahaneleri denetledi. Tuzluca İlçesinde faaliyet gösteren tesiste üretim çalışmaları ve aşamaları incelendi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu işletme sahibine Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle alabalık tesisini büyütebileceğinin ve kapasiteyi arttırabileceğinin bilgisini verdi.

Alabalık tesisinde yapılan denetlemeleri yerinde inceleyen İl Müdürü Yolcu, “İşletmemizin şu anki kapasitesi 25 ton olup, 200 bin adet yumurta kapasiteli yavru yetiştirme kuluçkahaneleri ile üretime devam etmektedir. Üretilen balık miktarı, yemleme, havuzlarının teknik ve hijyenik şartları, oksijen durumu, pH ve sıcaklık gibi değerler mevzuatlar çerçevesinde kontrol edildi. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Hibe desteklerinden Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yatırımlarına (Deniz, İç Su Yetiştiriciliği) yönelik olarak Tebliğlerde belirtilen usul ve esaslara göre gerçek ve tüzel kişiler tarafından hazırlanacak olan proje başvuruları Bakanlığımızca yayımlanan uygulama esasları ve satın alım prosedürüne uygun olarak yapılmaktadır. Bu kapsamda yapılacak başvurularda da İl Müdürlüğümüzün ilgili personellerince teknik destek de verilerek talepte bulunan üreticilerimizi yararlandırmak istiyoruz’’ dedi.
ığdır alabalık tesis kuluçkahane denetim tarım ve orman