İzmir'in Aliağa ilçesi aracılıkta atağa geçti. Yörede arıcılıkla uğraşan vatandaşlar "Aliağa Bal Üreticileri Birliği"ni kurmak üzere harekete geçti.
İzmir’in Aliağa ilçesi aracılıkta atağa geçti. Yörede arıcılıkla uğraşan vatandaşlar ‘Aliağa Bal Üreticileri Birliği’ni kurmak üzere harekete geçti.
Yörede uzun yıllardır arıcılık işiyle uğraşan ve Aliağa Bal Üreticileri Birliği’nin kuruluşuna öncülük eden Bayram Karcı, ilçe genelinde 4 bin 550 yerleşik arılı kovan bulunduğunu belirterek, yılda 15 ton bal ürettiklerini söyledi.
Karcı, Aliağa yöresinde arıcılık işiyle uğraşan üreticileri bilinçlendirmek, arıcılığı geliştirmek, bal üretimini artırmak, bal satışlarında oto kontrolü sağlamak ve üreticileri arıcılığa teşvik etmek için 'Aliağa Bal Üreticileri Birliği'ni kurma kararını aldıklarını belirtti.
Arıcılığın karlı ve zahmetsiz bir iş olduğunu dile getiren Karcı, Arıcılık sektöründe balın yanı sıra polen, bal mumu ve propolis gibi ürünlerin de elde edildiğini, bu ürünlerin ülke ekonomisine önemli girdiler sağladığını ve sağlık açısından insan yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
Aliağa’da yılda 15 ton bal ürettiklerine dikkat çeken Karcı, “İlk hedefimiz yılda 100 ton bal üretimine ulaşmak. Bu hedefe ulaşabilmemiz için üreticileri arıcılığa teşvik etmek zorundayız. Bunun içinde Aliağa’da arıcılığa yönelik eğitim kursuları açacağız” diyerek, arıcılık yapmak isteyen vatandaşlara yardımcı olunacağını söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın da arıcılığı önemsediğini ifade eden Karcı, “Bal üretimini artırmak amacıyla Türkiye'nin muhtelif bölgelerinde bal ormanları kuruyor. Bizde Bakanlığımıza bağlı İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden talepte bulunduk. Çok yakın bir zamanda Aliağa’mızın Çıtak yöresinde bir ‘Bal Ormanı’ kurulacak. Burada arıcılık verimi için önem arz eden otsu ve çalımsı bitkiler yetiştirilecek. Bakanlığımızın öncülüğünde gerçekleşecek olan bu proje sayesinde ilçemizde faaliyet gösteren arıcılarımız ekonomik olarak ciddi anlamda kalkınacak” diye konuştu. Sahte bal üretimi ve satışıyla mücadele etmek adına Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerinin her bal üreticisine özel bir işletme numarası verdiğine dikkat çeken Karcı, tüketicilere üzerinde işletme numarası olan balları tercih etmelerini önerdi.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->