Antalya’da domates güvesiyle mücadele

23 July Monday, 2018
Antalyalı üreticiler domates güvesiyle mücadelede büyük başarı elde etti.
Antalya’da domates güvesiyle mücadele Haber: Antalya İl Enformasyon
 
Antalyalı üreticiler domates güvesiyle mücadelede büyük başarı elde etti.
Tarım ve Orman il ve ilçe müdürlüğü personelinin verdiği teknik bilgi ile domates seralarında biyolojik mücadele tekniklerini uygulayan üreticiler, olumlu sonuçlar elde etti.
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yaptıkları çalışmaları anlatan domates üreticileri diğer çiftçilerin de domates güvesinden dolayı ürün kaybı yaşamamaları için tavsiyelerde bulundu.
Serpil Şefiktekin: “Tüm çiftçilerimize biyolojik mücadeleyi tavsiye ediyorum. Özellikle kimyasal mücadeleyi en son çare olarak düşünüyoruz. Yeni bir sezona hazırlık yapıyoruz.”
Habibe Akıncı: “Biz özellikle domateste biyolojik mücadeleyi uyguladık. Çok memnun kaldık. Tüm üretici kardeşlerimize tutaya karşı biyolojik mücadele yapmalarını tavsiye ediyorum.”
Mehmet Akkaya: “İşimi severek yapıyorum. Kendi yemediğimi başkasına yedirmiyorum. Sezon ortasında tahlillerimi yaptırdığım zaman yüzde 99 kalıntı yoktur.”
Muammer Deveci: “Haşerelerle mücadelede biyolojik mücadele uyguladık. Tuzaklarımızı kurduk. Güzel bir sezon geçirdik. Domates yetiştiricilerine bunu tavsiye ederim. Gerekli temizlikleri yaptıktan sonra, seranızın etrafını tülle çevireceksiniz. Tutaya karşı gerçekten etkili oluyor.”
 
# Antalya biyolojik mücadele domates güvesi tuta absoluta sera seracılık