Gaziantep bağlarında hasadına başlanan sofralık ''Antep karası'' ile beyaz üzüm, kalitesi ve verimiyle üreticinin yüzünü güldürüyor.
Gaziantep'te hasadına başlanan üzüm, kalitesi ve verimiyle üreticinin yüzünü güldürüyor.
İslahiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Yüksel Şahin, ilçede yaklaşık 50 bin dekar alanda üretimi yapılan sofralık üzümde 2015 hasat döneminin başladığını söyledi.
Üzüm hasadının hava sıcaklıkları nedeniyle erken saatlerde başladığını anlatan Şahin, bu yıl rekoltenin iyi olduğunu ve iç piyasanın yanı sıra üzümleri özellikle Rusya’ya, Ortadoğu ülkelerine, Suudi Arabistan’a, Mısır’a, Irak'a ihraç ettiklerini söyledi.
Üzüm üreticisi Osman Aslan da bölgenin önemli geçim kaynaklarından birinin bağcılık olduğunu belirterek "Antep Karası", "Hatun Parmağı", "İzmir" çeşitlerini yetiştirdiklerini kaydetti.
Aslan, bu yıl verim ve ürün kalitesinin çok iyi olduğunu ifade etti.
Mersin'den üzüm almaya gelen tüccar Hamit Göktaş, bölgeden 15 yıldır üzüm alıp sattığını, İslahiye'nin üzümünün çok güzel ve lezzetli olduğunu, satışla ilgili sıkıntı yaşamadıklarını söyledi.
Siirt’te buğday hasadı şenlikle başladı. Kentte buğday üretiminin...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Kırsal Dezavantajlı Alanlar...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da lise öğrencileri, atık ve doğadan topladıkları...
Devamını Oku ->
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, “Altındaneler Toprakla...
Devamını Oku ->
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"nin hibe desteğinden...
Devamını Oku ->
İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretilen yavru sazan balıkları, iç...
Devamını Oku ->
İzmir Kınık Organize Tarım Bölgesi'nde oluşturulacak yüksek...
Devamını Oku ->