Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçı Birlikleri (EZZİB) Başkanı Gürkan Renklidağ, Avrupa ülkelerinde kişi başına yıllık zeytinyağı tüketiminin 21 litreye ulaştığını belirtti. Renklidağ, bu ürüne verilen prim desteğinin 5 katı kadar kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere sağlık harcamaları ve hastane yatırımlarında tasarruf sağlandığını söyledi.
Başkan Renklidağ, Türkiye'de 2 kilograma yeni ulaşan kişi başına yıllık zeytinyağı tüketiminin, Yunanistan'da 21, İtalya'da 20 ve İspanya'da 11 kilogram civarında olduğunu anlattı.
Renklidağ, Avrupa'da zeytinyağı tüketiminin fazlalığının, ürüne verilen primle yakından ilgili olduğunu ifade etti.
Zeytine verilen primlerin arttırılması konusunu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile görüştüklerini belirten Renklidağ, Türkiye'de de kişi başı tüketimin en az 10 kilogram olması gerektiğini ve bunun yolunun primden geçtiğini söyledi.
Renklidağ ayrıca, tüketicilere bir de pratik bir bilgi verdi.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->
Tarım ve hayvancılığa can suyu olan Kars ile Ardahan'daki...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III...
Devamını Oku ->
Gıda sektöründe uygunsuzluğa geçit vermeyen ekipler Mersin’de su ...
Devamını Oku ->
Antalya'da, "Sürdürülebilirlik Akademisi"nin ilk eğitim programı...
Devamını Oku ->
Diyarbakır yaban hayvanları için şefkat dolu bir merkeze sahip....
Devamını Oku ->