Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Aydın'da incirden sonra kavun üreticileri de patent alıp markalaşmak istiyor.
Aydın ili incirden sonra kavunla anılacak. Bıyıklı kavunu olarak bilinen ve Aydın’da üretimi yapılan kavun marka olma yolunda ilerliyor.
Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Mutlu Öztürk, yaptığı açıklamada, ilçede özellikle Bıyıklı mahallesinde 400 ile bin dönüm arasındaki arazide kavun üretimi yapıldığını, yaklaşık bin kişinin geçimini de bu ürünün üretiminden sağladığını bildirdi.
Bölgelerinde yetişen kavunun tercih edildiğini aktaran Öztürk, farklı yerlerdeki üretimlerin "Bıyıklı" adı kullanılarak satıldığını öne sürerek, bu tür sorunların önüne geçmek için "markalaşma" yönünde girişimlerde bulunacaklarını söyledi.
Bu amaçla önce kooperatif kuracaklarını, bunun üreticinin sıkıntılarını da önemli oranda azaltacağını söyleyen Öztürk, "Kooperatifleşme konusunda emin adımlar attık. Kooperatifleşerek ürünlerimiz için patent başvurusu yapacağız. Koçarlı Ziraat Odası ve belediye olarak bu işin takipçisi olacağız" dedi.
Siirt’te buğday hasadı şenlikle başladı. Kentte buğday üretiminin...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Kırsal Dezavantajlı Alanlar...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da lise öğrencileri, atık ve doğadan topladıkları...
Devamını Oku ->
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, “Altındaneler Toprakla...
Devamını Oku ->
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"nin hibe desteğinden...
Devamını Oku ->
İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretilen yavru sazan balıkları, iç...
Devamını Oku ->
İzmir Kınık Organize Tarım Bölgesi'nde oluşturulacak yüksek...
Devamını Oku ->