Bal verimi için eğitimler sürüyor

19 January Wednesday, 2022
Türkiye’de en fazla bal üretiminin yapıldığı Ordu’da arıcılar için eğitimler sürüyor. Eğitimler ile hem arıcılığın sürdürülebilirliği, hem de balda verim ve kaliteyi arttırmanın yolları gibi konular ele alınıyor.
Bal verimi için eğitimler sürüyor Ordu’da arıcılar için eğitimler sürüyor. Türkiye bal üretiminde 610 bin kovan varlığı ve 2 bin 500 arıcı ile birinci sırada olan ilde, hem arıcılığın sürdürülebilirliği hem de balda verim ve kalite artışı amaçlanıyor.

Arıcılıkta yeni ürünler için çalıştıklarını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz eğitimlerin önemine değindi. “Her şeyin başı eğitim diyerek acılarımızı bilgilendirmeye bilinçlendirmeye yönelik eğitim çalışmalarına da ihmal etmeden devam ediyoruz. Arıcılarımıza hem mevcut arı hastalıkları ve zararları ile ilgili, balda kalıntının önlenmesine yönelik eğitim veriliyor. Bu eğitimlerimiz farklı ilçelerimizde, arıcılığın yoğun olarak yapıldığı ilçelerimizde eğitimlere devam edeceğiz. Burada acılarımızı hem teknik konularda bilgilendirirken, bir yandan da arıcılık sektörünün ilimizde çok daha iyi yerlere gelmesi adına yapılacak çalışmalar uygulanacak projeler hakkında da ayrıca bakanlığımızın desteklemeleri hakkında da acılarımıza bilgi vermiş oluyoruz ve onların taleplerini alıyoruz. Bu aldığımız talepler doğrultusunda da yeni projeler hazırlamak suretiyle arıcılık sektörünün ilin ekonomisine çok daha fazla katkı sağlaması amaçlanıyor.” dedi.

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi bilim ve uygulamayı birleştirdiklerini ifade etti.
ordu arıcılık eğitim verim bilim yeni ürün tarım orman