Bandırma'da bir yılda yetiştirilen 3,5 milyon ceviz fidanından 500 bini, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, İtalya, İspanya, Gürcistan, Kırgızistan ve Makedonya'ya gönderiliyor.
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yılda ortalama 3,5 milyon ceviz fidanı yetiştirilirken, bunların 500 bini birçok ülkeye ihraç ediliyor.
Bandırma Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, ilçenin kırsal mahallelerinden olan Sahil Yenice, yıllardır ceviz fidanı yetiştiriciliğiyle biliniyor.
Ülkenin dört bir yanına ve yurt dışına ceviz fidanı gönderen bu mahallede yaşayanların büyük çoğunluğu geçimlerini bu işten sağlıyor. Son yıllarda, gelen talebin artması ve arazilerinin yetersiz
kalması üzerine civardaki Ömerli, Ziraatli, Kayacık ve Erikli mahallelerinde tarım alanı kiralayan yetiştiriciler, yıllık üretimlerini artırmayı ve daha fazla ihracat yapmayı planlıyor.
Ömerli'de 50 dönümde üretim yapan Mümin Acar, ilçedeki iklim koşulları ve verimli toprakların aşılı ceviz fidanı yetiştirilmesi açısından elverişli olduğunu belirterek, “Yılda yaklaşık 3,5 milyon fidan üretilirken, bunun 500 bini yurt dışına satılıyor" dedi.
Kayacık'ta ceviz fidanı üretimi yapan bir firmanın İhracat Müdürü Mümin Panç ise yıllık 200 bin adet
üretimlerinin yarısını ihraç ettiklerini kaydetti.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->
Tarım ve hayvancılığa can suyu olan Kars ile Ardahan'daki...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III...
Devamını Oku ->
Gıda sektöründe uygunsuzluğa geçit vermeyen ekipler Mersin’de su ...
Devamını Oku ->
Antalya'da, "Sürdürülebilirlik Akademisi"nin ilk eğitim programı...
Devamını Oku ->
Diyarbakır yaban hayvanları için şefkat dolu bir merkeze sahip....
Devamını Oku ->