Başarılı Çiftçi Kadınlar Ankara’da buluştu

19 June Wednesday, 2019
Dünya Çölleşme ve Kuraklık ile Mücadele günü etkinlikleri kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından kadınlar forumu düzenlendi. Bu organizasyonda toprağa can veren başarılı kadınlar bir araya geldi.
Başarılı Çiftçi Kadınlar Ankara’da buluştu HABER: Bircan ACAR
Kamera: Hasan Ejder TAZEOĞLU
Fotoğraf: Mehmet OĞUZ
Şükran Baş Doğan… Sultan Kaçamaz… Sevgi Küçüksavlı ve Havva Yetkin…Onlar "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda derece yapan kadınlar.
“Gelecek tarım ile güçlenecek” sloganı ile yola çıkan Havva Yetkin, Adana’da çilek projesiyle başarıya ulaşan kadın çiftçilerden.
Kayseri’de Şükran Baş Doğan da toprağa kulak verdi, toprağın sesini dinledi. Hatta organik tarım yapan kadınlar ile Kayseri’de kooperatif kuran Doğan, Türkiye’de ekolojik olarak kurulan tek merkezin de kurucularından.
Kahramanmaraş’ta Sumak Ekşisi Projesi ile Türkiye birincisi olan Sultan Kaçamaz da işini büyütüp başarıya ulaşanlardan.
Bir diğer başarılı çiftçi kadın da oksijensiz ortamda hayvanların gübresinden çıkan gaz olan biyogaz projesiyle dereceye girenlerden.
Başarılı kadınlar Ankara’da Çölleşme Ve Kuraklık ile Mücadele etkinlikleri kapsamında Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen kadınlar panelinde deneyimlerini ve başarılarının sırrını anlatmanın gururunu yaşadılar.
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı İsa Sertkaya da “uygulamalı örnekler yani başarıya ulaşan kadınları, çiftçileri görmek bizim için esas hedeftir ”dedi.
 
başarılıçiftçikadınlar eğitimdairesi tarımdabaşarılıkadın proje hibe destek