Bayburt'ta yüzde 30 olan sulu tarımın oranının, yatırımların tamamlanmasıyla birlikte yüzde 70'e çıkacağı açıklandı.
Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, yapımı devam eden gölet ve sulama projeleri sayesinde ilde tarımın büyük bir ilerleme kaydetmesinin beklendiğini belirtti.
Yıldırımtepe, Bayburt'ta yüzde 30 olan sulu tarımın oranının, yatırımların bitmesiyle yüzde 70'e çıkacağını, yüzde 70 sulu, yüzde 30 kuru tarımın yapıldığı bir ilin de Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceğini kaydetti.
Demirözü Barajı'nın yapıldığını ve su tutulduğunu, çevresindeki tarım arazilerinin toplulaştırılacağını ifade eden Yıldırımtepe, yapımı devam eden göletler olduğunu, Masat Sulama Projesi’nin de Bayburt'un en önemli projesi olduğunu belirtti.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Şırnak'ta bal üreten Yusuf Göktepe, geçen yıl Paris'te "Altın...
Devamını Oku ->
Kışın çetin geçtiği Doğu Anadolu’da besiciler, dondurucu...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın dairesi Başkanlığının...
Devamını Oku ->