Bayram yaklaşıyor, kurbanlık denetimi sıklaşıyor

14 August Tuesday, 2018
Kurbanlık hayvan pazarları kuruldu, Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri pazarlarda denetimlerini sıklaştırıyor. Denetimlerden geçemeyen hayvanlar pazarlardan uzaklaştırılıyor.
Bayram yaklaşıyor, kurbanlık denetimi sıklaşıyor Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla kurbanlık hayvan pazarları kuruldu.  Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri vatandaşların kurban ibadetleri sırasında mağdur olmamaları için denetimleri sıklaştırdı
 
“X İşaretli hayvanları almayın”

İzmir Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Ayşe Şener Denizli, "Genel durumu iyi olmayan, düşkün, tüyleri kabarık, burun akıntısı olan, sinirsel belirtileri olan hayvanlar pazara kabul edilmiyor. Hayvan pazarlarımızdan vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla hayvan alabilirler. Dişi hayvanlarda gebelik kontrolleri yapıyoruz. Vatandaş şüphelendiğinde ya da içinin rahat etmesini istediğinde ultrason ekiplerimiz var, gebelik muayenesini yapıyor." ifadelerini kullandı.

Hayvan sahiplerine hayvanların sıcak havada yemlenmesi, sulanması, gölgede bekletilmesi konularında çeşitli bilgilendirmeler yaptıklarını, kurbanlık olamayacak özelliklere sahip hayvanların pazardan çıkarıldığını kaydeden Denizli, şu bilgileri verdi: "Kurbanlık olamayacak hayvanlara renkli boya ile çarpı işareti konulmakta. Vatandaşlara önerim bu çarpı işareti olan hayvanları kesinlikle satın almamaları. Bu tür hayvan tespit edildiğinde pazardan dışarı çıkarıyoruz, satılmasını engelliyoruz. İşaretlendikten sonra çıkarılma işlemi için bir süreç gerekebilir. O sırada görürlerse çarpı işareti olan hayvanları almasınlar."

 
kurban İzmir denetim bayram