Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, Kazdağları'nın eteklerinde yetiştirilen ve coğrafi işaret tescili ''Bayramiç beyazı'' adıyla yapılan nektarinin kilogramının toptancılara 3-3,5 liradan satılması, üreticilerin yüzünü güldürdü.
Kazdağlarının endemik meyvesi "Bayramiç beyazı"nın hasadına başlandı. Bölgede yaklaşık 5 bin
500 dekarda erkenci, orta ve geç olmak üzere üç dönem yetiştirilen ürün, İstanbul, İzmir ve Ankara'ya gönderiliyor.
Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, "Bayramiç beyazı"nın öncelikli olarak İstanbul halinde kendini kabul ettiren ve aranan meyve konumuna geldiğini söyledi.
Uzun mücadeleler sonucu ürünün tescillenmesini sağladıklarını belirten Pehlivan, bu meyvenin yoğun olarak İstanbul ve İzmir hallerinde alıcı bulduğunu ve kilogram fiyatının 3-3,5 lira arasında değiştiğini ifade etti.
Meyve üreticisi Ali Algül ise erkenci meyvelerde büyük oranda kayıp olduğunu belirterek yanmayan çiçeklerden oluşan meyvelerin daha kaliteli olduğunu ve bunun da fiyatı arttırdığını kaydetti.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Şırnak'ta bal üreten Yusuf Göktepe, geçen yıl Paris'te "Altın...
Devamını Oku ->
Kışın çetin geçtiği Doğu Anadolu’da besiciler, dondurucu...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın dairesi Başkanlığının...
Devamını Oku ->