Bayramiç ilçesi sınırları içinde kalan Kaz Dağları\'nın eteklerinde yetişen, geçen yıl tescillenen ve coğrafi işaret alıp, \"Bayramiç beyazı\" adıyla anılan nektarinin ilk ürünü, İstanbul Kadıköy Hali\'nde kilogramı 7 liradan alıcı buldu.
Bayramiç ilçesi sınırları içinde kalan Kaz Dağları'nın eteklerinde yetişen, geçen yıl tescillenen ve coğrafi işaret alıp, "Bayramiç beyazı" adıyla anılan nektarinin ilk ürünü, İstanbul Kadıköy halinde kilogramı 7 liradan alıcı buldu.
Kaz Dağları'nın endemik meyvesi olan "Bayramiç beyazı"nın hasadı başladı. Yaklaşık 5 bin 500 dekar alanda yetiştiriciliği yapılan ve bu yıl 100 bin ton rekolte beklenen ürünün fiyatı, üreticilerin yüzünü güldürdü.
Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, "Bayramiç beyazı"nın İstanbul ve metropol kentlerdeki hallerde yerini almaya başladığını söyledi.
İlk ürünün kilogramının 7 liradan alıcı bulduğunu ifade eden Pehlivan, "Bu bizim için sevindirici, çünkü markanın önemi ortaya çıktı. 'Bayramiç beyazı' tescilli ve coğrafi işareti olan bir ürün. Bu sene ürünlerimiz oldukça iyi, üreticimiz açısından da mutluluk verici" dedi.
Pehlivan, fiyatların ilerleyen dönemde değişebileceğini, en düşük 3 liradan alıcı bulabileceğini belirtti. Üreticinin kirazdaki mağduriyetinin 'Bayramiç beyazı'nda giderebileceğini ifade eden Pehlivan, “Ürünlerimize rağbet çok. Satışta ilk günler olmasına rağmen 1 günde 5 kamyonet mal yüklendi. Ürünümüz hallerde büyük teveccüh görüyor. Hal esnafının 'almam' dediği bir ürün değil. Gıptayla 'alırım' dediği ve hemen parasını ödediği ürün haline geldi. Fiyatların ve ürünlerin önümüzdeki yıllarda daha iyi olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.
"Bayramiç beyazı"nın geleceğinin çok parlak olduğunu söyleyen Pehlivan, iyi olmayan, çürüyen yada eriyenlerin de dondurma ve parfüm sanayinde kullanılabileceğini ifade etti.
Pehlivan, ürünün elverişsiz hava şartlarından sonra üreticinin yüzünü güldürdüğünü sözlerine ekledi.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->