Kahramanmaraş'ta orman zararlısı böceklerle mücadele kapsamında yabani kuşların barınması ve çoğalmasına katkı amacıyla bin yuva yapıldı.
Kahramanmaraş'ta orman zararlısı böceklerle mücadele kapsamında yabani kuşların barınması ve çoğalmasına katkı amacıyla bin yuva yapıldı.
Andırın Orman İşletme Müdürlüğü, "sosyal ormancılık projesi" kapsamında yabani kuşların doğal ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışma başlattı.
Bu çerçevede hazırlanan kuş yuvaları ise ormanlık alandaki ağaçlara yerleştirildi.
İşletme müdür yardımcısı Haşim Kabacık, ağaçların zararlı böceklerden korunması için yabani kuş sayısının artırılmasına yönelik çalışma yapıldığını söyledi.
Çalışma kapsamında böcekçil kuşların barınması ve çoğalmasına katkı sunmak için yapılan bin suni kuş yuvasının ağaçlara konulduğunu ifade eden Kabacık, zararlılara karşı biyolojik mücadelenin önemine değindi.
Yaptıkları çalışmayla doğal dengenin korunmasına katkı sunmaya çalıştıklarını vurgulayan Kabacık, "Ağaçların zararlı böceklerden korunması ve yaban kuşu sayısının artırılması için onlara yuva yaparak, ağaçlara astık. Böylelikle doğal dengenin korunmasına katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Orman zararlılarına karşı mücadelede önemli rol oynayan yabani kuşlara yönelik yürüttüğümüz çalışma devam edecek" diye konuştu.
Siirt’te buğday hasadı şenlikle başladı. Kentte buğday üretiminin...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Kırsal Dezavantajlı Alanlar...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da lise öğrencileri, atık ve doğadan topladıkları...
Devamını Oku ->
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, “Altındaneler Toprakla...
Devamını Oku ->
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"nin hibe desteğinden...
Devamını Oku ->
İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretilen yavru sazan balıkları, iç...
Devamını Oku ->
İzmir Kınık Organize Tarım Bölgesi'nde oluşturulacak yüksek...
Devamını Oku ->