Bolu’da arıcılık ve apiterapi eğitimi verildi

11 March Wednesday, 2020
Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Bolu İli Arı Yetiştiriciliği Birliği tarafından “Arıcılık ve Apiterapi” konulu eğitim programı düzenlendi. Solmaz & Ahmet Baysal Öğretmenevi’nde düzenlenen eğitim programı Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel’in katılımıyla gerçekleşti.
Bolu’da arıcılık ve apiterapi eğitimi verildi Bolu Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat, arıcılık konusunda çeşitli faaliyetler yürüttüklerini dile getirerek, bal dışında polen, arı sütü, propolis ve arı zehri gibi arı ürünlerinin de günümüzde birçok amaç için kullanıldığını belirtti.  Murat, “son yıllarda yapılan çalışmalar ile en az bal kadar önemli bir diğer arı ürünü olan propolisin içeriği ve etkileri belirlenip kullanım alanının arttırılması sağlanmıştır. Arı ve arıcılık farklı bir dünya ve biz bunun farkında olarak il müdürlüğü olarak arıcılığı desteklemekteyiz’’ dedi.

Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan da “Bolu’da geçen yıl coğrafi işaretleme çalışmalarına başladıklarını ve coğrafi işaretlemeler doğrultusunda arıcılarımızdan bal numuneleri aldık. Numunelerin çalışmalarını yaptık ve marka, patent kapsamında çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel ise apiterapinin  arı ve arı ürünlerinin koruyucu ve bazı hastalıkların tedavisinde tamamlayıcı uygulama yöntemi olarak kullanılması biçimi olduğunu söyledi.  Yücel, ülkemizin çok zengin bir bitki örtüsüne sahip olmasından dolayı arıcılık ve apiterapi konusunda Türkiye’nin avantajlı konuma sahip olduğunu dile getirdi.