Bozcaada İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Bozcaada Bağcılığının Gençleştirilmesi Projesi kapsamında Bağ Fidanı Dağıtım Töreni düzenlendi. Ağaçlandırma Kampanyası etkinliği ile birleştirilen programda Bağ Dikim Metotlarının Sembolik Alanda Uygulamalı Olarak Gösterimi yapıldı.
Etkinlik hakkında bilgi veren Çanakkale İl Müdürü Erdem Karadağ,Projenin Gökçeada ve Bozcaada Tarımsal Kalkınma ve İskân Projesinin Alt Projesi olarak geliştirildiğini, Bozcaada Bağcılığının Gençleştirilmesi Projesi kapsamında da Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden temin edilen 20 bin Asma Anacı Fidanın dağıtıldığını kaydetti.
Bozcaada İlçe müdürü Hasan Öz de, çalışmanın önemine vurgu yaparak, önümüzdeki yıllarda aşılı asma fidanı dağıtımı yapacaklarının müjdesini verdi.
Etkinlik kapsamında ayrıca, Bozcaada Bal Ormanında bir ağaçlandırma kampanyası gerçekleştirildi.
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ekim yapılan tarım arazileri dronla...
Devamını Oku ->
Hatay'da öğrenciler topraksız tarım yöntemiyle marul ve çilek...
Devamını Oku ->
Van'da üreme dönemindeki inci kefalinin korunması için denetimler...
Devamını Oku ->