Osmaniye'de kadın çiftçilere yönelik çeşitli eğitim programları, çiftçi toplantıları, teknik geziler, demonstrasyonlar ve tarla günleri düzenleniyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor” çalışması kapsamında kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçilere daha verimli bir tarım için yeni teknolojileri öğretmek ve uygulamak amacıyla Osmaniye İl Müdürlüğü ve Osmaniye Yağlı Tohumları Araştırma İstasyonu Müdürlüğü işbirliğiyle Yağlı Tohumlar Araştırma İstasyonumuzun görev alanına giren konularda 2015 yılı içerisindekadın çiftçilere yönelik çeşitli eğitim programları, çiftçi toplantıları, teknik geziler, demonstrasyonlar ve tarla günleri düzenleniyor.
“Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor” programı tanıtım toplantısında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Osmaniye İl Müdürü İbrahim Sağlam, bu çalışma sırasında Kasım ayına kadar yapılacak etkinliklerle tarımsal anlamda birçok yeniliğin yerinde görülme şansı bulunacağını belirtti. Program çerçevesinde görülen yeniliklerin kullanılacağı projelerin önümüzdeki yıllarda hayata geçirileceğini altının çizen Sağlam, Osmaniye Valiliğinin de bu projelere çeşitli şekillerde destek verebileceğini, kadınlarımızın mutlaka çok güzel işlere imza atacağını savundu.
Osmaniye Yağlı Tohumlar Araştırma İstasyonu Müdürü Reşat Yıldız ise böyle bir proje içinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını, araştırma kuruluşu olarak kadınlarımıza tarımsal anlamda bir farkındalık kazandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını, yapılması planlanan faaliyetlerle kadınlarımızın ufkunun genişleyeceğini ve ilerde yapacakları projelere ışık tutacağına inandığını söyledi.
Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Bekir Uyduran da Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı Çalışma Takvimi ile ilgili bir sunum yaptı.
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ekim yapılan tarım arazileri dronla...
Devamını Oku ->
Hatay'da öğrenciler topraksız tarım yöntemiyle marul ve çilek...
Devamını Oku ->
Van'da üreme dönemindeki inci kefalinin korunması için denetimler...
Devamını Oku ->