Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Araştırma Uygulama ve Üretim Çiftliği, ''baharın müjdecisi'' sayılan yaklaşık 400 kuzunun dünyaya gelmesiyle renklendi.
Üniversite çalışmaları sonucu Tahirova ve Ile de France koyun ırklarının melezlenmesiyle ortaya çıkan "Menemen Koyunu", havanın ısınmaya başlaması ile yavrulama dönemine girdi ve baharın gelişini müjdeleyen kuzular da teker teker dünyaya gözlerini açmaya başladı.
Yetiştiricilerin daha yüksek gelir elde etmesi için bilim projesi olarak geliştirilen Menemen Koyunu ile dünyaya getirdikleri kuzularının birlikteliği ağıllarda renkli görüntüler oluşturdu.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi İşletmeler Koordinatörü Prof. Dr. Harun Yalçın, Menemen Koyunu'nun bölgenin iklim ve doğa koşullarına uyum sağladığını söyledi.
Üniversite olarak damızlık üretim sonucu çiftçilere Menemen Koyunu vermeyi görev kabul ettiklerini belirten Harun Yalçın, Menemen Koyunu'nun et ve tüyleri için yetiştirildiğini de sözlerine ekledi.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->
Tarım ve hayvancılığa can suyu olan Kars ile Ardahan'daki...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III...
Devamını Oku ->
Gıda sektöründe uygunsuzluğa geçit vermeyen ekipler Mersin’de su ...
Devamını Oku ->
Antalya'da, "Sürdürülebilirlik Akademisi"nin ilk eğitim programı...
Devamını Oku ->
Diyarbakır yaban hayvanları için şefkat dolu bir merkeze sahip....
Devamını Oku ->