Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, buğday tarımında zirai ilaçların etki süresinin, uygulandıktan sonra en fazla 20 gün olduğunu, buğday hasadının ise takriben 2 ay sonra yapıldığını söyledi.
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, buğday tarımında zirai ilaçların etki süresinin, uygulandıktan sonra en fazla 20 gün olduğunu, buğday hasadının ise takriben 2 ay sonra yapıldığını belirterek, "Bu süreç açık ve net olarak göstermektedir ki, buğdayda zirai ilaç etkisinden bahsetmek beyhudedir" ifadesini kullandı.
Balcı, yaptığı yazılı açıklamada, basın yayın organlarında gündeme gelen "Buğday üretiminde sıvı gübre ve tarım ilaçlarının bilinçsiz kullanılması sonucu ekmeğin insanlarda kanser riskini artırdığına" ilişkin iddiaları değerlendirdi.
Buğday üreticilerinin şubat ve mart aylarında yabancı otların temizliğinde, mayısta da süne ile mücadelede zirai ilaç kullandığına dikkati çeken Balcı, zirai ilaçların etki süresinin en fazla 20 gün olduğunu, buğday hasadının ise takriben 2 ay sonra yapıldığını hatırlattı.
Balcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının da bu anlamda sıkı bir denetim yaptığının altını çizdi. Balcı, buğdayın son teknolojilerle yıkandığını ve sonrasında işlem gördüğünü kaydetti.
Balcı şunları kaydetti: "Biz, gündeme getirilen bu tür haberlerin spekülatif olduğu kanaatindeyiz. Gerek federasyonumuzun gerekse Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının insan sağlığı konusundaki hassasiyeti tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu nedenle, özellikle herkesi yakından ilgilendiren ekmek konusundaki açıklamaların araştırılmadan yapılmaması hususu oldukça önemlidir."
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"nin hibe desteğinden...
Devamını Oku ->
İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretilen yavru sazan balıkları, iç...
Devamını Oku ->
İzmir Kınık Organize Tarım Bölgesi'nde oluşturulacak yüksek...
Devamını Oku ->
Bursa’da, işitme engelli bireylerin kamu hizmetlere erişimini...
Devamını Oku ->
Yağışların yaz aylarının sonlarına kadar etkili olması bazı...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da yaban hayatının desteklenmesi ve biyolojik mücadele...
Devamını Oku ->
Ordu'nun Aybastı ve Mesudiye Keyfalan yaylalarında etkili olan...
Devamını Oku ->