Süt otuyla beslenen hayvanların süt veriminde yaklaşık yüzde 15 artış sağlanacağı belirtildi.
Burdur'da hayvanların yem ihtiyacının karşılanması ve süt veriminin artırılması amacıyla ekilen süt otu bitkisinin tanıtımı yapıldı.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı Suludere, Askeriye ve Günalan köylerinde deneme amaçlı ekilen süt otu (trinova) bitkisinin tanıtılması amacıyla program düzenlendi.
Suludere köyünde düzenlenen programda konuşan Burdur Valisi Hasan Kürklü, tarımda kullanılan sistemlerin geliştiğini, tarımın ilerlediğini, bu nedenle gelir getirici yeni ürünlere yönelinmesi gerektiğini söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fırat Erkal ise süt otunun yılda 5 kez biçilebildiğini ve yüksek oranda protein içerdiğini belirtti. Erkel, süt otunda dekar başına 8 ton verim alınabildiğini ve bitkinin kışın çok hızlı geliştiğine dikkati çekti.
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ekim yapılan tarım arazileri dronla...
Devamını Oku ->
Hatay'da öğrenciler topraksız tarım yöntemiyle marul ve çilek...
Devamını Oku ->
Van'da üreme dönemindeki inci kefalinin korunması için denetimler...
Devamını Oku ->