Çanakkale'de "Lider Çocuk Tarım Kampı" düzenlendi. Kampa 26 4.sınıf öğrencisi katıldı.
İlköğretim 4. Sınıf öğrencilerine yönelik doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenliği hakkında bilgi vermek amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 81 ilde “Lider Çocuk Tarım Kampı” düzenledi.
Bu kapsamda düzenlenen etkinliğin açılışını Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ekrem Karadağ yaptı.
“Lider Çocuk Tarım Kampı“ etkinliğinde; öğrencilere İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün işleyiş biçimi, gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenliği, ALO-174 Gıda Hattı, ekmek israfı, tarım topraklarının oluşumu, kullanımı, erezyon, konularında il müdürlüğü toplantı salonunda konu uzmanları tarafından sunum yapılarak bilgiler verildi.
Öğrenciler kamp boyunca temel bilgilerin yanı sıra uygulama, yerinde inceleme, çiftçi aileleri ile tanışma kaynaşma ve birlikte piknik yapma gibi sosyal faaliyetlerde bulunma şansı yakaladılar. Kamp etkinliği sonunda 26 çocuğa katılım belgesi verilerek etkinlik sonlandırıldı.
.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->