Çankırı'nın çeşitli köylerinde anıza doğrudan ekim uygulaması gerçekleştirildi.
Çankırı’nın Karaşeyh, Balıbağı ve Karadibek köylerinde anıza doğrudan ekim yapıldı.
Dünyada yoğun olarak kullanılmaya başlanan doğrudan ekim, özellikle yıllık yağış ortalaması 200-500 mm arasında olan bölgelerde başarıyla uygulanıyor. Bu yöntemde anız, bitki örtüsü olarak tarlada bırakılıyor. Tohum, anıza direkt ekim makinesi ile toprağa atılıyor.
Çankırı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, gerek miras alınan toprakların bozulmadan gelecek nesillere bırakılması için, gerekse çiftçilerin işçilik maliyetleri ve zamandan tasarruf etmeleri için doğrudan ekim sisteminin yaygınlaşmasının önemli olduğunu söyledi.
Çakır, toprağın yapısını ve verimi korumaya yönelik uygulamalar yapan üreticilere Bakanlık tarafından verilen destekleri ve bu sistemin faydalarını anlattı.
Arazi sahibi Kemal Gönder’in ekim işlemlerine başlamasıyla birlikte ekim alanında incelemeler yapıldı.
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ekim yapılan tarım arazileri dronla...
Devamını Oku ->
Hatay'da öğrenciler topraksız tarım yöntemiyle marul ve çilek...
Devamını Oku ->
Van'da üreme dönemindeki inci kefalinin korunması için denetimler...
Devamını Oku ->