Ordu'da bir restoran sahibi, Karadeniz'in önemli geçim kaynağı fındığı çiğ köftede kullanarak farklı bir lezzet oluşturdu.
Karadeniz'in önemli geçim kaynağı fındık, Ordu'da bir restoran sahibi tarafından çiğ köftede kullanılarak farklı bir lezzet oluşturuldu.
Daha çok tatlı ve çikolata yapımında kullanılan fındık, bu kez çiğ köfte yapımında kullanıldı.
Ordu'da bir restoran işletmecisi, fındığın tanıtılması adına fındık unu ve fındık yarması ile çiğ köfte yapmaya başladı. Bu lezzetle olumlu dönüşler alan işletmeci, fındığın farklı lezzetlerle buluşturulabileceğini düşünüyor.
Ordu'nun Perşembe ilçesinde restoran işleten Celal Öztürk, fındığı farklı lezzetlerle buluşturarak daha fazla tanıtmak istediklerini anlattı.
Fındığın daha çok çerez olarak tüketildiğini ancak değişik yemek çeşitlerinde de kullanılabileceğini belirten Öztürk, "Dış piyasaya fındığı tanıtmak amacıyla çorbasını, tatlısını ve çiğ köftesini yaptık. Güneydoğu Anadolu'nun çiğ köftesini Karadeniz fındığı ile buluşturduk. Çiğ köftede et yerine fındık kullandık" dedi.
Yabancı turistlerin fındıklı çiğ köfteyi çok beğendiğini ifade eden Öztürk, özellikle kente gelen Arap turistlere fındıklı çiğ köfteyi ikram ettiklerini ve bunu farklı ülkelere gönderdiklerini söyledi.
Siirt’te buğday hasadı şenlikle başladı. Kentte buğday üretiminin...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Kırsal Dezavantajlı Alanlar...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da lise öğrencileri, atık ve doğadan topladıkları...
Devamını Oku ->
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, “Altındaneler Toprakla...
Devamını Oku ->
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"nin hibe desteğinden...
Devamını Oku ->
İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretilen yavru sazan balıkları, iç...
Devamını Oku ->
İzmir Kınık Organize Tarım Bölgesi'nde oluşturulacak yüksek...
Devamını Oku ->