Bitlis'in Güroymak ilçesinde bulunan ve kış döneminde çok sayıda fotoğraf tutkununun uğrak yeri haline gelen Budaklı Kaplıcası, manda ve atlarıyla suya giren çocukların ekmek kapısı oldu.
Güroymak ilçesine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Budaklı köyündeki kaplıca, manda ve atlarını suda yıkayan çocuklar için gelir kapısı haline geldi.
Soğuk kış günlerinde kaplıcada manda ve atlarını yıkayan çocukların, atların üzerinden takla atarak ortaya çıkardığı görüntü, ilçenin tanıtımına da büyük katkı sağladı.
Çocuklardan Muhammed Azbay, önceki yıllarda kaplıcaya eğlenmek ve hayvanlarını yıkamak için belli aralıklarla geldiklerini belirterek fotoğrafçıların isteği üzerine belli bir ücret karşılığında at ve mandalarını kaplıcada yıkadıklarını söyledi.
Bugüne kadar katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda çok sayıda ödül alan fotoğraf sanatçısı Kahraman Bekir ise bölgede görülmesi gereken mekanlar olduğunu bildirerek, belgesel niteliğindeki güzelliklerin her anının fotoğraflanmasının çok önemli olduğunu dile getirdi.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Şırnak'ta bal üreten Yusuf Göktepe, geçen yıl Paris'te "Altın...
Devamını Oku ->
Kışın çetin geçtiği Doğu Anadolu’da besiciler, dondurucu...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın dairesi Başkanlığının...
Devamını Oku ->