Türk Patent ve Marka Kurumunda düzenlenen ''1.Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşması'' Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla gerçekleşti.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, şu anda Türkiye'de 204 ürünün coğrafi işaret tescili bulunduğunu bildirerek, "Bakanlığımızın bu konuda yaptığı çalışma, 2 bin 500'ün üzerinde bir coğrafi işaret potansiyeline sahip olduğumuzu gösteriyor. Bu nedenle konuyla ilgili tüm paydaşların birlikte hareket etmeleri önem taşıyor" dedi.
Özlü, Türk Patent ve Marka Kurumunda (TÜRKPATENT) düzenlenen "1.Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşması" etkinliğine katıldı.
Türkiye'de her yörenin kendine has iklim, topoğrafya, toprak özellikleri ve ürünleri bulunduğunu dile getiren Özlü, bu ürünlere sahip çıkıldığında ekonomik veya kırsal kalkınmanın yanında ülke değerlerinin de korunduğunu kaydetti.
TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip Asan da, coğrafi işaretlerin anonim haklar olduğunu ve toplumun ortak değerleri sayıldığını söyledi. Coğrafi işaretlere "katma değeri yüksek tarım ürünleri" benzetmesini yapan Asan, kurumun bu konudaki çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Gelişmiş ülkelerde coğrafi işaretlerden elde edilen gelirin, daha yüksek olduğuna dikkati çeken Asan, Türkiye'nin marka başvurularında son 5 yılda Avrupa'da ilk sırada olduğunun altını çizdi.
Konuşmalardan sonra Özlü ve Asan, Uşak Tarhanası, Mersin Tantunisi ve İzmir Lokması coğrafi işaret tescillerini, başvuru sahiplerine takdim etti. Törenin ardından Özlü, 81 ilin coğrafi işaret standını gezdi, yörelere özel ikramları tattı.
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"nin hibe desteğinden...
Devamını Oku ->
İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretilen yavru sazan balıkları, iç...
Devamını Oku ->
İzmir Kınık Organize Tarım Bölgesi'nde oluşturulacak yüksek...
Devamını Oku ->
Bursa’da, işitme engelli bireylerin kamu hizmetlere erişimini...
Devamını Oku ->
Yağışların yaz aylarının sonlarına kadar etkili olması bazı...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da yaban hayatının desteklenmesi ve biyolojik mücadele...
Devamını Oku ->
Ordu'nun Aybastı ve Mesudiye Keyfalan yaylalarında etkili olan...
Devamını Oku ->