Milli Tarım Projesi, Adana'nın beyaz altını pamuğu yeniden eski günlerine kavuşturacak.
Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Adana'da 2011'de 308 bin 560 ton olan üretim miktarı 130 bin ton civarına gerileyen pamukta, Milli Tarım Projesi'yle üretim artışı hedefleniyor.
Sağladığı katma değerle "beyaz altın" olarak adlandırılan pamuğun en önemli üretim alanlarından biri olan Adana'da, düşen üretimin artmasına yönelik çalışmalar yapılıyor.
Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, özellikle son 25 yılda maliyetlerin artması, mısır gibi daha az maliyetle daha fazla para kazandıran ürünlerin tercih edilmesiyle üreticinin pamuktan vazgeçmeye başladığını dile getirdi.
Bilgiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Milli Tarım Projesi kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli'nin pamuğu tekrar eski günlerine kavuşturacağını belirtti.
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->
İzmir'in Ödemiş ilçesinde patateste hem hasat hem de ekim mesaisi...
Devamını Oku ->
Van'ın Tuşba ilçesinde devlet desteğiyle besiciliğe başlayan...
Devamını Oku ->