Milli Tarım Projesi, Adana'nın beyaz altını pamuğu yeniden eski günlerine kavuşturacak.
Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Adana'da 2011'de 308 bin 560 ton olan üretim miktarı 130 bin ton civarına gerileyen pamukta, Milli Tarım Projesi'yle üretim artışı hedefleniyor.
Sağladığı katma değerle "beyaz altın" olarak adlandırılan pamuğun en önemli üretim alanlarından biri olan Adana'da, düşen üretimin artmasına yönelik çalışmalar yapılıyor.
Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, özellikle son 25 yılda maliyetlerin artması, mısır gibi daha az maliyetle daha fazla para kazandıran ürünlerin tercih edilmesiyle üreticinin pamuktan vazgeçmeye başladığını dile getirdi.
Bilgiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Milli Tarım Projesi kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli'nin pamuğu tekrar eski günlerine kavuşturacağını belirtti.
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"nin hibe desteğinden...
Devamını Oku ->
İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretilen yavru sazan balıkları, iç...
Devamını Oku ->
İzmir Kınık Organize Tarım Bölgesi'nde oluşturulacak yüksek...
Devamını Oku ->
Bursa’da, işitme engelli bireylerin kamu hizmetlere erişimini...
Devamını Oku ->
Yağışların yaz aylarının sonlarına kadar etkili olması bazı...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da yaban hayatının desteklenmesi ve biyolojik mücadele...
Devamını Oku ->
Ordu'nun Aybastı ve Mesudiye Keyfalan yaylalarında etkili olan...
Devamını Oku ->