Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Çukurova'da alternatif ürün olarak çorak arazilerde üretimi teşvik edilen yağlık ayçiçeği hasadı başladı.
Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, yörede sulanamayan arazilerde
buğdaya alternatif ürün olarak yetiştirilen yağlık ayçiçeğinin masrafının az, getirisinin yüksek olması nedeniyle son yıllarda bölge çiftçisi için cazip bir ürün haline geldiğini söyledi.
Osmaniye'de önceki yıllara kıyasla son yıllarda yağlık ayçiçeği ekili alanlarda artış olduğunu belirten Sağlam, "Bu yıl il genelinde 50 bin dekara yakın ekim alanına ulaştık. Devletin buğdaya kilogram başına verdiği pirim 5 kuruşken yağlık ayçiçeğinde bu rakam 40 kuruşa çıkıyor. Çiftçilerimiz sözleşmeli ekim yaparsa 6 kuruş daha destekleme alıyor” dedi.
Tarlasına 5 yıldır yağlık ayçiçeği ektiğini belirten çiftçi Mehmet Gökhal, bu yılki hasat sonucundan memnun olduğunu dile getirdi.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Şırnak'ta bal üreten Yusuf Göktepe, geçen yıl Paris'te "Altın...
Devamını Oku ->
Kışın çetin geçtiği Doğu Anadolu’da besiciler, dondurucu...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın dairesi Başkanlığının...
Devamını Oku ->