Denetim seferberliği başladı

20 February Thursday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı, ülke genelinde 7 bin denetçiyle ürün bazlı 6 gün sürecek “gıda denetimi seferberliği” başlattı.
Denetim seferberliği başladı Haber: İzmir İl Enformasyon
Kamera: Sebahat Coşkun Altıer

Denetim seferberliğinin Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tarafından açıklanmasının ardından İzmir’de ilk denetim İl Müdürü Mustafa Özen tarafından yapıldı.

İzmir Bornova’da bulunan bir süt işletmesinde denetim gerçekleştiren Mustafa Özen ve beraberindeki teknik ekip, süt dolum bölümü ile sütün işlendiği alanlarda denetim yaparak, üretilen ürünler üzerindeki etiketleri kontrol etti.

149 tane süt ve süt ürünleri üretim yerleri ile 13 tane takviye edici gıda üreten işletmelerde 6 gün sürecek bir denetim gerçekleştireceklerini ifade eden Özen, konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

“Bakanımızın vermiş olduğu talimat doğrultusunda 81 ilimizde eş zamanlı başlayan ürün bazlı denetimin ilk ayağı olarak ilimizde süt ve  süt ürünleri üretimi yapan bir tesiste denetim gerçekleştiriyoruz. İçerisinde bulunmuş olduğumuz işletme orta ölçekli bir işletme olup yaklaşık günlük 18-20 ton civarında süt işleme kapasitesine sahip. Süt ürünleri denince İzmir’in ayrı bir önemi ortaya çıkıyor. İlimiz 1.2 milyon ton yıllık süt üretimi var.

Dolayısıyla bu üretimin miktarına bağlı olarak da ciddi anlamda süt ürünleri üretiliyor. Üretmiş olduğumuz bu ürünlerimizi sadece İzmir içerisinde değil ülkemizin genelindeki vatandaşlarımızın hatta yurtdışındaki ülkelerin vatandaşlarının tüketimine sunuyoruz. Bütün bunlardaki asıl bizim üzerimize yüklenmiş olan misyon vatandaşlarımızın güvenli gıdaya ulaşmaları noktasındaki sorumluluğumuzdur”
 
İzmir’de 330 Gıda kontrol görevlisi bir hafta boyunca sahada her gün belirlenen ürün grubunda denetimler gerçekleştirecek.