Denizlili üreticilere Tarım Sigortaları eğitimi

30 January Thursday, 2020
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile TARSİM Manisa Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle, Denizli ve İlçelerinde üreticilere yönelik eğitim düzenlendi.
Denizlili üreticilere Tarım Sigortaları eğitimi Tarım Sigortaları (TARSİM) 2020 yılı uygulamaları hakkında tanıtım ve bilgilendirmenin yapıldığı eğitim toplantsına  çiftçiler, Tarım Kredi Kooperatifleri, Ziraat Odaları, Sigorta Acenteleri, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli ve tarımla ilgili diğer paydaşlar katıldı.
Denizli İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Nejdet Demir toplantıda yaptığı konuşmada,   TARSİM'in çiftçi için önemine dikkat çekerek, "Tarım sektörü riskleri büyük olan bir sektördür. Devlet Destekli Tarım Sigortaları (TARSİM)' nın asıl amacı doğal afetlerin, tarım ve hayvancılıkta neden olduğu zararları karşılayarak üreticileri, uzun vadede gelir istikrarına kavuşturarak, üretimde devamlılığı sağlamaktır.” dedi.  TARSİM’in tanıtılması ve yaygınlaştırılması noktasında eğitim ve yayım çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirten Demir, üreticilerin TARSİM'in faydalarını gördükçe daha çok ilgi göstereceğini söyledi.
TARSİM'in işleyişi ve dikkat edilecek hususlar konusunda katılımcılara bilgi veren Tarım Sigortaları Manisa Bölge Müdürü Müjdat Çubukçu da devlet destekli tarım sigortalarının önemine değinerek 2005 yılında Tarım Sigortaları Kanunun yürürlüğe girmesi ile 2006 yılında uygulamaya başlandığını hatırlattı. İlk uygulamaya başlandığından günümüze kadar Tarım Sigortalarının teminat kapsamının sürekli arttığını, her yıl yeni teminatların devreye sokularak çiftçilerden gelen taleplerin büyük oranda karşılandığını belirten Çubukçu, 2020 yılında uygulanacak yeniliklerden çiftçilerimizin mutlaka faydalanması gerektiğini ifade etti.
Toplantıda üreticilere; Bitkisel Ürün Sigortası, İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası, Sera Sigortası, Büyükbaş Hayvan Hayat Sigortası, Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası, Kümes Hayvanları Hayat Sigortası, Su Ürünleri Hayat Sigortası, Arıcılık (Arılı Kovan) Sigortası ve 2020 yılında ilk defa uygulanacak olan TARSİM uygulamaları hakkında bilgi verildi.
Denizli tarsim