Tarım alanlarından daha çok yararlanmayı sağlayacak dikey tarım aparatı Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen 4. Domates ve Sera Teknolojileri Fuarı'nda (DOMATEXPO) tanıtıldı.
Stantlarını gezen Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, dikey tarım aparatı hakkında yetkililerden bilgi aldı. Çetinkaya, incelemesinin ardından, aparat sayesinde isteyen herkesin tarımsal üretim yapma imkânı bulabileceğini söyledi.
Dikey tarım aparatı satış sorumlusu Ziraat Mühendisi Necdet Burla, dikey tarım aparatının Türkiye ve dünyada bir ilk olduğunu savundu.
Dikey tarım aparatının gelecekte tarım sektörünün lokomotifi olacağını ifade eden Burla, "Daha az topraktan, daha fazla ürün nasıl elde edebiliriz diye çalışma yaparken, dikey tarım aparatını ürettik” dedi.
Dikey tarım aparatı ile seralarda, ve başka değişik alanlarda üretim yapmanın yanı sıra hobi amaçlı küçük alanlarda tarımsal üretim yapmak isteyenlerin de çeşitli bitki ve meyveler üretebileceklerini kaydeden Burla, böylece insanların kendi ihtiyaç duydukları sebze ve meyveleri tüketebileceklerini belirtti.
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ekim yapılan tarım arazileri dronla...
Devamını Oku ->
Hatay'da öğrenciler topraksız tarım yöntemiyle marul ve çilek...
Devamını Oku ->
Van'da üreme dönemindeki inci kefalinin korunması için denetimler...
Devamını Oku ->