Diyarbakır’da Bölgesel Kariyer Fuarı

06 March Friday, 2020
Cumhurbaşkanlığı himayesinde Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarı 2020 açıldı.
Diyarbakır’da Bölgesel Kariyer Fuarı Dicle Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen, öğrencilerin mezuniyetleri sonrası iş hayatlarına katkı sağlamak ve onlara yeni ufuklar açabilmek amacıyla organize edilen Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarı 2020,   Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde çok sayıda kurum ve kuruluşun katılımıyla gerçekleşti.

“Yetenek Her Yerde” sloganıyla öğrencilerin kariyer planlamalarında yanlarında bulunmak ve onlara yardımcı olmak amacıyla organize edilen Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarı'nın açılışında konuşma yapan, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Cumhurbaşkanlığımız tarafından düzenlenen, Türkiye çapında 2. bölgesel düzeyde de Diyarbakır’ımızda bölgenin 8 üniversitesinin ve 8 ilinin katılımını ön gören kariyer fuarları açılışında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye 2 rakamlı üniversite sayılarından bugün 207 üniversiteye ulaşan, her kentine üniversitenin ışığını ve aydınlığını taşıyan, her kentte değişimin öncüsü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesi ile üniversitelerden başlatan bir yönetim anlayışına sahiptir. Gençleri tam da bu noktada, en önemli ve vazgeçilmez bir değer olarak gören bir bakışı temsil etmektedir. Sizler bu salonda bulunan gençler, şüphesiz bizim geleceğimiz ve en önemli zenginliğimizsiniz. Sizlerin hayata bakışının hayatla buluşmasının ve hayat yolculuğunun, sizlerden başlayarak çevrenize kazanç ve değer sağlamasını ve bunun gerçekleşmesini şüphesiz, en önemli hedefimiz olarak da bizler belirlemiş durumdayız.” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri stantları gezerek, öğrenciler ve firma temsilcileriyle görüştü.

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından  kurulan standtta da üniversite öğrencilerine, kurumun iş ve işleyişi hakkında bilgi verildi. Ayrıca İl Müdürlüğü Standtını ziyaret eden Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da çalışmalar hakkında bilgi aldı.