''Sebze Sepeti Projesi''yle Diyarbakır'da köylerde üretilen sebze ve meyveler doğrudan şehirde yaşayan vatandaşların evlerine ulaştırılacak.
Diyarbakır'da köylerine geri dönmek isteyenler ile mevsimlik tarım işçilerinin doğdukları topraklarda geçimlerini sağlamaları için bir proje hazırlandı. Projeyle köylerde üretilen sebze ve meyveler şehirde yaşayan vatandaşların evlerine ulaştırılacak.
Alternatif Üretim ve İstihdam Derneği'nce hazırlanan projeye "Sebze Sepeti" adı verildi. Projeden her yıl farklı bölgelere mevsimlik tarım işçisi olarak gidenler ile köyüne geri dönmek isteyen aileler yararlanacak. Bu aileler köylerinde doğal yöntemlerle ürettikleri sebze, meyve ve hayvansal ürünleri doğrudan şehirdeki tüketiciye satma imkânı bulacak.
Alternatif Üretim ve İstihdam Derneği Başkanı Gülbahar Örmek, yaptığı açıklamada çözüm süreci ile köye dönüşlerin başlaması için hayata geçirdikleri proje sayesinde 162 ailenin yeniden üretim yapabilmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->