Ardahan'da simental ırkı bir ineğin bir süre önce dördüz buzağı doğurduğu işletmede aynı ırk başka bir inek, ikiz buzağı dünyaya getirdi.
Ardahan'da simental ırkı bir ineğin bir süre önce dördüz buzağı doğurduğu işletmede, aynı ırk başka bir inek, ikiz buzağı doğumu gerçekleştirdi. Kent merkezine bağlı Tepesu köyünde besicilik yapan Ayhan Atak'a ait simental ırkı bir ineğin bir süre önce veteriner müdahalesiyle dördüz buzağı doğurmasının ardından, bu kez aynı ırktan başka bir inek biri dişi diğeri erkek ikiz buzağı doğurdu. Ayhan Atak'ın ağabeyi Ergin Atak, dördüz buzağının ardından ikiz buzağı sevinci yaşadıklarını söyledi.
Daha önce doğan dördüz buzağıların küpeleme çalışmasına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Mesut Şimşek de duruma şaşırdıklarını söyledi. Şimşek, dördüz ve ikiz buzağıların sağlık durumlarının ise gayet iyi olduğunu bildirdi.
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"nin hibe desteğinden...
Devamını Oku ->
İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretilen yavru sazan balıkları, iç...
Devamını Oku ->
İzmir Kınık Organize Tarım Bölgesi'nde oluşturulacak yüksek...
Devamını Oku ->
Bursa’da, işitme engelli bireylerin kamu hizmetlere erişimini...
Devamını Oku ->
Yağışların yaz aylarının sonlarına kadar etkili olması bazı...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da yaban hayatının desteklenmesi ve biyolojik mücadele...
Devamını Oku ->
Ordu'nun Aybastı ve Mesudiye Keyfalan yaylalarında etkili olan...
Devamını Oku ->