Türkiye'nin en iri salkımlı üzümlerinin yetiştirildiği merkezlerden biri olan Elazığ'ın Hoş Köyü'nde bağ bozumuyla sofralar tatlandı.
Keban Barajı'nın kenarında bulunan, toprak ve iklim yapısı üzüm yetiştiriciliğine uygun olan Elazığ’ın Hoş Köyü’nde, başta Ağın, Şilfoni, Öküzgözü, Köhnü ve kırmızı olmak üzere birçok tür yetiştiriliyor.
Bağları ile tanınan köyde, asırlardır üzüm yetiştiriciliği yapan üreticiler, bağ bozumunun başlamasıyla gelen siparişleri yetiştirmeye çalışıyor. İşçiler tarafından toplanan üzümler, Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiliyor.
Dayanıklı olduğu için kasım ayı sonuna kadar hasadı yapılarak sofraları tatlandıran bu lezzetin yetiştirildiği üzüm bağları, yağmurdan etkilenmemesi için bu süre zarfında brandayla kapatılıyor.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, Hoş köyü üzümünün sofralarda yer almaya başladığını söyledi.
Köyde üzüm üreticiliği yapan Mehmet Gül de yaklaşık 20 dönüm bağı olduğunu dile getirdi. Köyde asırlardır bu işin yapıldığını hatırlatan Gül, talep yoğunluğundan dolayı son yıllarda bağlarda yaşanan artışla köyün daha da güzelleştiğini söyledi.
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ekim yapılan tarım arazileri dronla...
Devamını Oku ->
Hatay'da öğrenciler topraksız tarım yöntemiyle marul ve çilek...
Devamını Oku ->
Van'da üreme dönemindeki inci kefalinin korunması için denetimler...
Devamını Oku ->