Kayısı üretiminde önemli yerlerden olan Elazığın Baskil ilçesindeki üreticilerin ağaçları dondan olumsuz etkilendi.
Elazığ’ın kayısısıyla ünlü İlçesi Baskil’de erken çiçek açan ağaçları don vurması nedeniyle üreticiler zor günler geçiriyor. Üreticiler, kayısı ve meyve ağaçlarındaki tüm çiçeklerin yandığını belirtti.
Otuz yıldır bahçe ile uğraşan ve kayısıdan elde ettiği gelirle geçimin sürdüren 65 yaşındaki Muhittin Altuğ, 400 kök kayısı ağacı olduğunu ilk defa bu yıl Mart’ın 9’u ve 10’unda kayısıların çiçek açtığını dile getirdi. Geçmiş yıllarda ağaçların 12-15 Nisan tarihleri itibarıyla çiçek açtığını kaydeden Altuğ, bu yıl yaz gibi bir kış geçirilmiş olmasının ve yağış azlığının erken çiçek açmaya neden olduğunu ifade etti.
Dondan kayısılarının yanmasına rağmen umutlarını yitirmediklerini dile getiren Altuğ, "Biz çok umutluyuz, hükümetimize inanıyoruz. Başbakan’dan Belediye Başkanımıza, kaymakamımıza kadar herkese güveniyoruz. Devletimizin kolu uzundur” dedi.
Don nedeniyle zorda olan kayısı üreticilerin sorunlarıyla yakından ilgilenen Kaymakam Mustafa Ünver Böke ise, “Maalesef kötü hava koşulları nedeniyle kayısı ve diğer meyve ile sebze üreticileri yara aldı. Bu konuda alan da tespitlerimiz var. Tarım İlçe Müdürümüz ve sorumlu personellerimiz de bu konuda çalışıyorlar. Şu anda alandan verileri alıyoruz” şeklinde konuştu. Mustafa Ünver Böke, üreticilere her türlü yardımı yapmak için bütün girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->
Tarım ve hayvancılığa can suyu olan Kars ile Ardahan'daki...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III...
Devamını Oku ->
Gıda sektöründe uygunsuzluğa geçit vermeyen ekipler Mersin’de su ...
Devamını Oku ->
Antalya'da, "Sürdürülebilirlik Akademisi"nin ilk eğitim programı...
Devamını Oku ->
Diyarbakır yaban hayvanları için şefkat dolu bir merkeze sahip....
Devamını Oku ->