Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan Pestil İmalat Elemanı kursuna kadın çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.
Haber: Elazığ İl Müdürlüğü Enformasyon Birimi
Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Pestil İmalat Elemanı kursuyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıda konuşan İl Müdürü Turan Karahan, il genelinde birçok kursa öncülük ettiklerini, bu kurslardan birinin de pestil imalatına yönelik başlatılan kurs olduğunu dile getirdi. Muratçık köyünde gerçekleştirilen kursa 23 kadın çiftçinin katıldığını aktaran İl Müdürü Karahan, 26 Ocak’ta kursiyerlere sertifikalarının verileceğini belirtti.
Bakanlık olarak gençlere ve özellikle kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını anlatan Karahan, kadınların ve gençlerin aile ekonomilerine katkı sağlamalarına yardımcı olduklarını söyledi.
Elazığlı kadın çiftçilerin Pestil İmalat Elemanı kursuna yoğun ilgi gösterdiklerine dikkat çeken İl müdürü Turan Karahan, ilgi devam ettiği sürece yeni kursların açılacağını ifade etti.
Tarım ve Orman Bakanlığının "Genç Çiftçi" projesi ile üretime...
Devamını Oku ->
Güzelliğiyle doğayı renklendiren sülünler kahverengi kokarca...
Devamını Oku ->
Adana'da Uluslararası Bitki Sağlığı Günü dolayısıyla etkinlik...
Devamını Oku ->
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->