Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 4 milyar lira harcayarak Ergene Nehrini kesinlikle kirlilikten kurtaracaklarını açıkladı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yıllardan beri çevre kirliliğinin sembol ismi haline gelen Ergene Nehri'nin kurtarılması için yapılan çalışmaların devam ettiğini ve nehrin tertemiz akar vaziyete getirileceğini belirtti.
Edirne Valiliğini ziyareti sırasında Bakan Eroğlu, Ergene Nehri'nin kurtarılması için yoğun çaba sarf ettiklerini anlatarak, "Ergene'nin kurtarılması için 'Şafak Harekatı' olarak başlatılan proje hızla devam ediyor. 12 evsel ve ileri artıma tesislerinin kurulumu devam ediyor. Dünyanın en hızlı biten arıtma tesislerini biz bitiriyoruz, Kırklareli, Vize, Uzunköprü bitti. Keşan, Malkara ve Hayrabolu 29 Ekim'de bitecek. Ergene Nehri'nin kurtarılması için 3,2 milyar lira bakanlığımızca 700-800 milyon lira da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca harcanacak, yani 4 milyar liraya Ergene'yi kesinlikle kurtaracağız" diye konuştu.
Siirt’te buğday hasadı şenlikle başladı. Kentte buğday üretiminin...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Kırsal Dezavantajlı Alanlar...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da lise öğrencileri, atık ve doğadan topladıkları...
Devamını Oku ->
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, “Altındaneler Toprakla...
Devamını Oku ->
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"nin hibe desteğinden...
Devamını Oku ->
İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretilen yavru sazan balıkları, iç...
Devamını Oku ->
İzmir Kınık Organize Tarım Bölgesi'nde oluşturulacak yüksek...
Devamını Oku ->