Mersin'in Anamur ilçesinde hem eski tarım aletleri sergileniyor hem de Yörük kültürü yaşatılmaya çalışılıyor.
Haber: Erdem BAĞCI - Kahramanmaraş İl Enformasyon
Kamera: Muhammed AKGÜN - Zafer CANLI
Kaybolan değerleri gelecek nesillere aktarmaya çalışıyorlar.
Sanat galerisi sahibi Mustafa Asil Doğan, Mersin tarımında çok eskiden beri kullanılan alet ve ekipmanları toplayarak Anamur'da sergiliyor.
Yörük kültürünü yansıtan yöresel el sanatlarının da sergilendiği antik mozaik sanat galerisi ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Mersin Tarım Fuarı'nda açmış olduğu stantta Web Tarım TV mikrofonuna açıklama yapan Antik Mozaik Sanat Galerisi İşletmecisi Mustafa Asil Doğan eskiden kullanılan tarım aletlerini yeni nesillere aktarmak istediklerini kaydetti. Doğan, "Eskiden tarımın ne zor şartlarda yapıldığını bu aletler sayesinde görüyoruz. Kültürümüze sahip çıkalım bunu nesillere aktaralım." şeklinde konuştu.
Anamur'a yolu düşenlerin sanat galerisine gelerek bu eskimeyen ürünleri görmelerini istediğini de sözlerine ekleyen Doğan, "Türkiye'nin zenginliği Web Tarım TV'ye de teşekkür ediyorum" dedi.
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->
İzmir'in Ödemiş ilçesinde patateste hem hasat hem de ekim mesaisi...
Devamını Oku ->
Van'ın Tuşba ilçesinde devlet desteğiyle besiciliğe başlayan...
Devamını Oku ->